blog o cestování s dětmi

Naše nejkrásnější rodinné výlety v Alpách

„Jani a kde se vám s dětmi v tom Rakousku líbilo nejvíc?“ Tak to je hodně těžká otázka! Všude! Těch míst je tolik (a v průvodci jich najdete na deset rodinných dovolených minimálně) a všude je krásně! Je to vždy o úhlu pohledu. Nicméně… pokud bych měla zalovit v paměti a říct, která místa mi naskočí nejdříve, ať už proto že se líbila hlavně dětem, nebo nám dospělým, jsou to tato…
WEISSSEE U UTTENDORFU (SALZBURSKO)

O tom, že stojí za to se sem vydat i s kočárkem, i když je to tu naprosto s kočárkem nesjízdné, najdete v online průvodci Toulky s dětmi v báglu. A to, že tu není žádné hřiště, vašim dětem vážně chybět nebude.

LEOGANG, BERG DER SINNE (SALZBURSKO)

O tom, jak jsme tento výlet oddalovali až do doby, kdy nebude jezdit s kočárkem a jak to vlastně bylo zbytečné, i o tom jsem se rozepsala. Tohle místo prostě stojí za to!

AHORN (TIROL)

Na fotky z Ahornu bych mohla koukat imrvére. Zillertal má navíc obrovskou výhodu. Najdete zde velkokapacitní lanovky, takže se nemusíte bát vyrazit sem ani s invalidním vozíkem, natož s kočárkem (s kočárkem to je ovšem v Rakousku vždy brnkačka). Nenechte se zmást fotkami. My jsme si vyšlápli od horní stanice lanovky na nedaleký vrchol, ale jinak se tu dá korzovat s kočárkem.

SEEBENSEE (TIROL)

Toto místo v průvodci sice nenajdete, ale nemusíte smutnit. Věnovala jsem mu a celé naší dovolené v Zugspitzareně článek na blogu. Jo a dostanete se k němu i s kočárkem! Zugspitzarena s dětmi 1. díl a Zugspitzarena s dětmi 2. díl. 

GEISTERBERG (SALZBURSKO)

Tohle místo je pro děti ráj a pro rodiče peklo:-).

FROMMES KREUZ A JEZERO HOEG (TIROL)

Schoenjochbahn z Fissu až nahoru, tam kousek po hřebenech na čumendu a pak zpět do mezistanice. Odtud už pohodlně přes všechna hřiště až k vodní nádrži Hoeg (hned vedle je hřiště a bobovka). To je jen střípek z dovolené v Serfaus Fiss Ladis (ke které nás inspiroval blog Bohouš a Karel).

GRAFENBERG (SALZBURSKO)

Na tento výlet z kategorie „dětský“ vzpomínám moc ráda. Tak nějak se tam hezky korzovalo s kočárkem, pro děti to bylo super, dalo se tam osvěžit…

JAEGERSEE (SALZBURSKO)

I toto jezero mi utkvělo v paměti. Když jsme tam byli my, skoro nikdo tam nebyl. Vyzkoušeli jsme s dětmi i lodičky. A hřiště vedle bylo prostě boží!

KARBACHALM (MUHLBACH AM HOCHKONIG, SALZBURSKO)

Tahle dětská naučná stezka byla prostě skvělá! Jak pro děti, tak pro rodiče. Protože ty výhledy…ach…och…

DRISCHLSTEIG

Víc o tomto náročnějším výletu se dočtete zde. 

Pokud se do Rakouska chystáte poprvé, určitě Vám doporučím tento článek.  V tomto článku jsem se pokusila poradit, kam do Alp s dětmi podle věku. 

Pokud chcete mít vše pěkně pohromadě a mraky tipů na výlety navíc, neváhejte. Toulky s dětmi v báglu vyšly jen jednou, dotisk se nechystá!

Edit: Průvodce je beznadějně vyprodaný. K dispozici je nově rozšířená online verze. Objednávat můžete zde.

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kde přenocovat cestou z Alp

Pyreneje s dětmi

Lyžování s dětmi v Alpách- Wildkogelarena